Njusy ze świata muzyki

Nowe płyty, koncerty, plotki...

Moderator: Jaahquubel

Re: Njusy ze świata muzyki

Postprzez ojcieceryka » 18 Wrz 2021, 14:04

A mnie się to skojarzyło (z nieodżałowanymi) Coolkidsami i jestem na tak!
GDYBYM WIEDZIAŁ TO CO WIEM...
Awatar użytkownika
ojcieceryka

Miejscowość: PaczKał

Postprzez Majkel » 25 Wrz 2021, 23:53

Z okazji ich powrotu naszło mnie na sprawdzenie ich twórczości w zakresie wykraczającym poza najbardziej znane hity. I jestem pod wrażeniem, zwłaszcza jeśli chodzi o koncerty. Bardzo organiczna muzyka i groove nie do pobicia.
016,112,122
Awatar użytkownika
Majkel

Miejscowość: Aleksandrów Łódzki

Postprzez Gómiś » 30 Wrz 2021, 14:45

Nowy utwór od Limp Bizkit
Pan Bóg w swej nieskończonej mądrości chyba wybrał sobie mnie na Ateistę

כל המקיים נפש אחת, מעלין עליו כאילו קיים עולם מלא
Awatar użytkownika
Gómiś

Postprzez djadijos » 02 Sty 2022, 15:12

17 grudnia była reedycja chyba najbardziej nieznanej płyty w dyskografii Grzegorza Markowskiego. Po raz pierwszy na CD, po raz pierwszy w ulepszonej jakości dźwięku (akurat ponoć winyl i kaseta brzmiały tragicznie) ukazuje się płyta Kolorowy telewizor, solowy projekt Grzegorza Markowskiego, nagrany wspólnie z grupą Samolot.

Image

Tracklista:

1 Dom Dla Kwiatów
2 Kolorowy Telewizor
3 Zwis
4 Uważaj Na Znaki
5 Zgubiłem Się, Mamo
6 Zbudź Się, Wstaje Dzień
7 Widzisz, Panie
8 Znowu Bije Dzwon
9 Malowane Dni

Ripy z winyla są na yt, jednak jakość na yt nie umywa się do CD.
Kaboooom ??
Awatar użytkownika
djadijos

Miejscowość: Lca

Postprzez Quilombo » 10 Mar 2022, 12:45

Zespół Łąki Łan poinformował na swoim FB o "zakończeniu działalności"... przynajmniej jak dla mnie ;)
śtychem tam, śtychem
"Nadzieja jeszcze iskrzy, trzymana w małych dłoniach"
Awatar użytkownika
Quilombo

Miejscowość: Frysztak

Postprzez NIEWOLNO » 10 Mar 2022, 12:53

Możesz zawsze przerzucić się na Larum.
Nie jestem mądry,
nie jestem piękny,
jestem całkiem przeciętny.
Awatar użytkownika
NIEWOLNO

Miejscowość: Wierzbice

Postprzez Gómiś » 10 Mar 2022, 13:58

Drodzy fani i sympatycy,
czujemy się w obowiązku powiadomić Was, że nie identyfikujemy się z głoszonymi przez Włodka „Paprodziada” Dembowskiego poglądami...

...Do końca 2022 r. najprawdopodobniej nie będziemy grali koncertów, ale nie zawieszamy działalności i pracujemy nad nowymi rzeczami...

w skrócie. Paprodziad trącił onucą

Awatar użytkownika
Gómiś

Postprzez Quilombo » 10 Mar 2022, 15:21

Gómiś napisał(a):Paprodziad trącił onucą

Nie trącił. Albo trącił tak samo jak Cejrowski kiedy tłumaczył jak działa putin, czyli nie trącił. A skoro twierdzisz, że jest inaczej to zacytuj słowa, według których Paprodziad trącił onucą?

-- 10 Mar 2022, 14:21 --

NIEWOLNO napisał(a):Możesz zawsze przerzucić się na Larum.

Cały czas zostaje jeszcze November Project :)
śtychem tam, śtychem
Awatar użytkownika
Quilombo

Postprzez Leon » 10 Mar 2022, 20:32

Rammstein wypuścili nowy klip, o:

I tak oglądam od 1:42 i myślę sobie, że może trzeba zadzwonić do Kazika, że ktoś mu pomysł zajumał (Polska jest ważna).

PS. Klip może niekoniecznie dla widzów niepełnoletnich.
Leon

Postprzez ojcieceryka » 10 Mar 2022, 21:17

Klip zajebiaszczy , wydaje mnie się ,że chłopaki nie liczą się z kosztami ,jak swego czasu Axl (który na teledysk był w stanie wydać z 60 mil.$).
Co do tekstu się nie wypowiem.
Z moją ..... ( nauczycielka niemnieckiego ;) )nie gadam bo mi dzisiaj nie złożyła życzeń ;)
Awatar użytkownika
ojcieceryka

Postprzez Leon » 10 Mar 2022, 21:53

Dla mnie takie ok, ale nic więcej. "Mój" Rammstein to jednak okres 1995-2001, może ma to związek z tym, że kasetę "Live aus Berlin" niemal zakatowałem w walkmanie :), a potem wiadomo - Mutter.
Leon

Postprzez Quilombo » 12 Mar 2022, 11:41

Tak jeszcze na koniec tematu. Buntuję się gdy się obraża Paprodziada bo on może ma swój świat ale jest w tym konsekwentny i jest w tym dobrym człowiekiem. Po prostu. A tutaj jego oświadczenie, które to wszystko pięknie ŁĄczy:

NOWY ŁĄKI ŁAD
Rozstanie. RozŁąka. Często próbuje znaleźć winnego. „Ktoś zły!”… „Ktoś gorszy!”… Nie. My sobie równi. Tak samo źli… Tak samo dobrzy… Tak samo uwikŁani. Jeśli rozstanie przyszło, znaczy to tyle, że przyjść musiało. Było do pewnego stopnia nieuniknione. Czy to złe? Nie. To jest jakie jest. Po prostu takimi się potrzebowaliśmy. W tym czasie i w tych okolicznościach przyrody. W rytmie pól i arów byliśmy uwikłani trudem, razem. Może obrzucaliśmy się pretensjami: mówiąc do siebie zdania, które pamiętaliśmy z kłótni między rodzicami, lub te, które buntujące się w nas wewnętrzne dziecko, chciałoby wykrzyczeć z całych sił do mamy albo taty... Rozstania są skutkiem uwikłań. Korzeniliśmy się jak umieliśmy. Każdy z nas był splątany tu trudem w szczególny sposób. Teraz stawiamy czoła bólowi, który pozostał, chociaż chciało się dobrze, wszyscy chcieliśmy. Przejście przez ból, prowadzi do uwolnienia, do mocy, energii i endorfiny i do znalezienia wdzięczności - za wszystko to, co udało się nam, RAZEM… Za wszystkie głupawki, sukcesy i radości. Za każdy wspólny wyjazd, za każde słowo, nutę, scenę, płytę, after... Tu każdy z nas, wniósł wszystko co miał. Z otwartym sercem i gotowością na zaufanie. Nie wyszło? Nie prawda. Wyszło tyle ile miało. Wyszło tyle ile mogło. I było w tym wielkie piękno. Przyjmuję całość relacji - z jej początkiem i końcem. Przyjmuję swoją przeszłość, tak by dalej, móc wyjść do nowego. Każde rozstanie zawiera w sobie ból przejścia ale pod bólem, jest szansa. Szansa na omówienie ze swoim sercem prawdziwych pragnień i chęci. Do czego idę. Na co dziś mam melodię. Na co znajduje gotowość… Z całego serca życzę zespołowi dalszych sukcesów. W mym sercu zawsze będzie PAŁAŁ ŁAN. Pozostaję otwarty na wspólny tan!
śtychem tam, śtychem
Awatar użytkownika
Quilombo

Postprzez Kred » 12 Mar 2022, 16:17

No to ładnie się panowie zachowali... :lol: Ale to typowe w dzisiejszych czasach.
Dzięki temu wsłucham się bardziej w liryki Paprodziada. Też chcę trącić onucą. :mrgreen:
Kred

Miejscowość: Poznań

Postprzez ojcieceryka » 23 Wrz 2022, 20:54

Wyskoczyło mi ... :o
Ktoś coś wie?..., czy można na coś więcej liczyć? , czy to zaczyna się kryzys wieku średniego ,albo próba odcinania kuponów?
Awatar użytkownika
ojcieceryka

Postprzez Leon » 31 Gru 2022, 18:55

News być może nie ze "świata" ale z naszego podwórka.

Ja mam uczucia mocno mieszane. Z jednej strony bardzo bym chciał żeby mnie to porwało, a z drugiej czuję lekkie rozczarowanie jak na ten poziomy hype'u serwowanego w ostatnich tygodniach.
Kawałek jest solidny, ma ciekawy refren i w zasadzie tylko tyle. Brzmieniowo jest ( wg mojej opinii oczywiście) mocno średnio. Wokal gdzieś tam ginie*, bas zmiksowany w stylu ...AJFA, czekałem na cios, a otrzymałem leniwą lepę.
Jest to granie zawodowe, nie można chłopakom tego zabrać, klip też fajnie zmontowany, problemem jest to, że kawałek dość szybko ulatuje z głowy.

*To jest dla mnie mało zrozumiałe dlaczego jest jaki jest, bo słyszałem Dzvonka na żywo z Acids i ma prawilny wygar z paszczy, a tu takie to dziwnie zawoalowane.

EDIT: to o basie cofam, miałem subwoofer odłączony :D
Leon

Postprzez Gómiś » 31 Gru 2022, 20:04

mnie tylko rozwalił ten jego ból dupy, że wrzucił na grupę Acid na FB, i mało reakcji. nie mówię o sobię, ale wiekszosć nie chce truism. większosć chce Acid

Awatar użytkownika
Gómiś

Postprzez Kred » 31 Gru 2022, 21:03

Przepraszam, będzie bluzg, wbrew zasadom.
Ludzie są pokurwieni.
Kred

Postprzez Leon » 02 Sty 2023, 14:29

Ok, wróciłem do tego kawałka i przyznam, że zaczyna żreć. Wciąż nie podoba mi się to jak schowany jest wokal, ale reszta mnie do siebie coraz bardziej przekonuje.
Leon

Postprzez ojcieceryka » 01 Lut 2023, 20:54

Awatar użytkownika
ojcieceryka

Postprzez Kred » 01 Lut 2023, 22:36

No niestety, ale to było do przewidzenia. John osiemnastu lat już dawno nie ma, a i nie oszczędzał się zbytnio przez całe życie.
Kred

Poprzednia

Wróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości