Moderator: Kred
infernal napisał(a):Skoro "Infernal Connection" Acidów było doskonałe to dlaczego "Robaki" tak źle brzmią? Dywersja?
rosim napisał(a):Jeśli słucham "Robaków" na sprzęcie domowym, gałka wzmacniacza pozycji na "9" (tak jak tarcza zegara), to po pewnym czasie słuchania czuję zmęczenie.
infernal napisał(a):rosim napisał(a):Jeśli słucham "Robaków" na sprzęcie domowym, gałka wzmacniacza pozycji na "9" (tak jak tarcza zegara), to po pewnym czasie słuchania czuję zmęczenie.
A nie możesz sobie dać na "6"?
rosim napisał(a):A ja sie cieszę, że głuchy nie jestem i dla mnie to nie są duperele. Jeśli słucham "Robaków" na sprzęcie domowym, gałka wzmacniacza pozycji na "9" (tak jak tarcza zegara), to po pewnym czasie słuchania czuję zmęczenie. Wolę, żeby płyta była nagrana ciszej, ale bardziej dynamicznie - wtedy jak mi będzie mało, to przykręcę gałkę wzmacniacza i będzie ok.
rosim napisał(a):Problem jest tylko w tym, że przenośne urządzenia mogą nie mieć tyle "zapasu" i już na starcie płyty są nagrywane są z definicji "głośniej".
rosim napisał(a):Podobnie działa kompresja dźwięku (...)
Titanic napisał(a):Kompresja nie polega na graniu głośniej, tylko na korekcji dynamiki.
W miksie jest niesamowicie gęsto.
rojek napisał(a):To oznacza ze musisz zaczac sluchac Luxtorpedy ciszej albo na sluchawkach. Wtedy uslyszysz to co istotne w Luxach
Titanic napisał(a):Troszeczkę mylisz pojęcia. ciszej nagrana wcale nie musi oznaczać, że będzie bardziej dynamicznie. Już parę razy pojawiła się definicja dynamiki wyjaśniona w filmikach.
infernal napisał(a):Ostatnim dniem, kiedy Luxtorpeda była w 100% zadowolona z brzmienia "Robaków" był dzień oddania płyty do tłoczni.
Podobnie jak ostatnim dniem, kiedy Luxtorpeda będzie w 100% zadowolona z brzmienia "Buraków" będzie najbliższa środa.![]()
Zobaczysz wykres buraczanych piosenek to pogadamy, ok?
Jaahquubel napisał(a):Jak dorosnę, chcę być Luxtorpedą - grać pięknie, mówić mądrze i zawsze traktować ludzi z pełnym szacunkiem.
Mikołaj napisał(a):Aha, żeby nie było, że piszę tylko o 3URAKACH, "Robaki" to również bardzo dobrze zrealizowana płyta. Posłuchajcie sobie np. "Death Magnetic", i porównajcie.
Mikołaj napisał(a):Dla przeciętnego słuchacza głośne nagrania po prostu brzmią lepiej, a przede wszystkim SĄ GŁOŚNE!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości